Book Haul 1#

4:22:00

Sziasztok, Szinti vagyok! Ma nem kritikát fogok nektek mutatni, hanem egy kisebb hault(haul-szerzemény), remélem tetszeni fog


Az útvesztő- James Dashner :3

Tűzpróba- James Dashner :)

Veszélyes játék- Melissa Marr :D

Veszélyes álmok- Melissa Marr ;)
,,
Izgalmas, rejtélyes, eseménydús, olvasmányos – e tulajdonságok közül akár egy is elég ahhoz, hogy egy regény már az első mondattól lebilincselje az olvasót. S ha ráadásul egy író mindezen jellemzőket olyan ügyesen ötvözi, mint James Dashner „Az Útvesztő” című regényében, a könyv biztos sikerre van ítélve.

Egy könyv, amely kamaszokról szól – kamaszoknak és örökifjú olvasóknak, akik szeretnék a Tisztásra furcsa körülmények között érkező fiúkkal együtt megfejteni az Útvesztő rejtélyét; akik szívesen csatlakoznának az önellátó közösséget alkotó srácokhoz a hatalmas falak között elterülő Tisztáson; akik vállalnák, hogy a Futárokkal együtt feltérképezik a falak mögött található labirintust, hogy a Tisztás lakói a hosszú – némelyiküknek már két éve tartó – fogság után végre kiszabadulhassanak. De vigyázzunk, ez a kaland veszélyes vállalkozás!"

Ez a könyv csak azért került hozzám mert a film amit készítettek belőle híres. Nagyjából egy hónapja láttam meg az Útvesztő hirdetését és meg akartam nézni az unokatestvéremmel. Amikor otthon rákerestem nem csak a filmet adta ki hanem a könyvet is. Mivel sajnos volt már rossz élményem azzal, hogy egy jó könyv azért nem tetszett mert a film amit csináltak belőle szar lett, úgy gondoltam előbb inkább elolvasom. Ugyhogy el mentem az itteni könyves boltba és beszereztem. Nem csalódtam benne, állati jó könyv, a négyből még csak ezt olvastam ki. A filmet még mindig nem néztem meg, kicsit félek, hogy el van rontva és ezáltal nem a könyv csodájára, hanem a film rosszságára fogok emlékezni. A lényeg, hogy minden olyan embernek ajánlom aki szereti az akciót. Egyelőre nem írok többet róla, mert lesz majd kritika,,Az Útvesztő-sorozat második kötete. 
Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk… 
James Dashner, a világszerte óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat köteteinek száma utóbb négyre nőtt, ahogy a Sziklás-hegységben élő szerző gyermekeinek száma is. Az Útvesztő és folytatása, a Tűzpróba írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon."

Nem igazán tudok mit róla mondani. Azért vettem meg, mert ez az Útvesztő második része, semmi másért. Még nem olvastam bele, mert jelenleg a Percy Jackson negyedik részét olvasom. Lesz róla is kritika.

,,A tündérek kedvesek és bájosak?

Épp ellenkezőleg: erősek, veszélyesek, s az emberek világában élnek. 
Hol láthatatlanok, hol pedig álcát öltenek, és nem sokan tudják, kik ők valójában. Ám a 17 éves Aislinn tudja: a tündérlátás képességével született, amely számára inkább teher, mint áldás. Mindig ott vannak körülötte, látja a kegyetlenségüket, de a nagyanyján kívül senkivel sem beszélhet róluk. A legjobb stratégia elkerülni őket…

Egyes számú szabály: Soha ne hívd fel magadra a figyelmüket!

Kettes számú szabály: Ne beszélj a láthatatlan tündérekkel!

Hármas számú szabály: Ne bámuld a láthatatlan tündéreket!

Már késő. A nyomába szegődtek. Egy halott lány és a farkasa, valamint egy félelmetes, ugyanakkor ellenállhatatlan vonzerőt sugárzó fiú, Keenan. Vajon mit akarnak tőle?

Az eddig biztonságot nyújtó szabályok már nem működnek, s minden veszélybe kerül: Aislinn szabadsága, halandó élete, és a legjobb barátja, Seth, aki talán már több mint barát.

Fokozatosan kibontakozik egy évezredes történet átokról, beteljesületlen szerelemről, gonosz erőkről és kitartásról. Talán nem tökéletes minden, de az lehet. Tündérintrika, halandó szerelem, egy ősi játék kegyetlen szabályai és a modern elvárások összecsapása – erről szól Melissa Marr 21. századi tündérmese-sorozatának első kötete."

,,Századokon át tartó stabilitás és béke után felborul a tündérudvarok közötti egyensúly. Irialnek, a Sötét Királynak új kihívással kell szembenéznie. Ha kudarcot vall, vérontásra és brutális erőszakra kell számítani.

A 17 éves Leslie semmit sem tud a tündérekről és a viszályaikról. Egy nap megtetszik neki egy hátborzongatóan gyönyörű, szemeket és szárnyakat ábrázoló tetoválás. Meg van róla győződve, hogy ez a szimbólum hozza el számára 
a változást, amelyre kétségbeesetten vágyik.

A tetoválás valóban megváltoztatja, de nem úgy, ahogy remélte. Különös dolgokat és baljós változásokat tapasztal: Leslie és Irial sorsa összefonódik. A lány egyre mélyebbre merül a tündérek világába, képtelen ellenállni a csábításnak."

Szintén az akció miatt van most nálam, és mert ez a Veszélyes játék második része. Ha elolvastam róla is lesz kritika


Köszi, hogy elolvastátok ezt a posztot is. Ezt a négy könyvet én Romániában vettem, de természetesen Magyarországon is meg lehet vásárolni. Hamarosan jön az új poszt. Addig is hatalmas Sziasztok

 

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Szia.
  Na szóval nagyon kíváncsivá tettél az utolsó két könyvel kapcsolatban - nem mint ha a The maze runner sorozat nem érdekelne, de az már tervbe van hogy el olvassam - így nagyon köszönöm, mert már néhány napja panaszkodok, hogy semmi jó könyv nincs. Erre te egy "kritika" - val fel szeded a figyelmem eme csodás könyvekre.
  Köszönöm szépen.^^ Kommentjeimtől nem szabadulsz meg. Hihi^^


  A. Xx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Az utolsó két könyvről van ajánlom is, de elég régi, ha van kedved olvasd el.
   Örülök, ha kommentelsz :D

   Törlés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés