James Dashner - Tűzpróba

12:25:00

Sziasztok, Szinti vagyok! A mai áldozatunk az Útvesztő második része, a Tűzpróba!!!!Forrás: Moly.hu
,,Az Útvesztő-sorozat második kötete. 
Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk… 
James Dashner, a világszerte óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat köteteinek száma utóbb négyre nőtt, ahogy a Sziklás-hegységben élő szerző gyermekeinek száma is. Az Útvesztő és folytatása, a Tűzpróba írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon."


Hol is kezdjem. Nos el kell, hogy mondjam ez a könyv ezerszer jobban tetszett mint az előző, hogy miért? Mert sokkal több izgalom volt benne. Ugye hőseinket megmentik, és elvileg minden szép és jó. Aha, persze, úgy öt percig, aztán folytatódik a hajsza. Kiderül, hogy újabb próbákat kell átélniük, hogy megkapják az ellenszert, a Kitörés ellenszerét. Persze, hogy a srácok dühöngenek 
Muszáj elmondanom, hogy Thomas és Teresa telepatikus kapcsolata egyik percről a másikra megszűnik, a fiú ki is borul mint a tejbegríz .  Annyi borzalmas dolog történt velük, hogy csak fogtam a fejem, amolyan ,,Mégis miért James, miért?" . 
Kapunk pár új szereplőt is, egyet kifejezetten nagyon megkedvelten, a neve Brenda. Ugye azok után, hogy Teresa és Thomas útjai szétválnak, Thomast vonzani kezdi Brenda. De persze míg nem tudja az igazságot    úgy gondolja megcsalja Teresát ezért többször is visszautasítja Brendát, nagy bánatomra. A csapat szétválik. Aztán össze jön. És így tovább, sosincs mindenki együtt. 
Ebben a könyvben sokkal több az erőszak, az undormány és talán a romantika is. Fura lényekkel találkoznak hőseink egész idő alatt, kezdjük a Buggyantakkal. A Buggyantak azok akiket megfertőzött a vírus, na, de ennek is vannak fokozatai. Brenda is egy Buggyant ámde nincs elborulva az elméje, viszont annál több olyan van akinek igen. Ezek kibírhatatlanul rondán élnek az agyamban, orr nélküli szakadt arcok, őrült szem stb.
Teresát a történet folyamata alatt teljesen megutáltam, annyita irritáló személy lett belőle, hogy elmondani nem vagyok képes. 
Egy másik új szereplő Aris. Jah, hogy nem mondtam volna? Volt egy másik Útvesztő is, ahol csak lányok voltak, és egyetlen egy pöttöm  fiúcska. Mivel az ellenkező neműeket elkülönítették, ez miatt Aris került a fiúkkal egy csapatba, őt is megutáltam rendesen.
És a harmadik új szereplő, akiről nincs is nagyon mit mondanom, mert számomra teljesen semleges volt, az Jorge. Nincs mit mondanom róla, ha akar tud jófej lenni... ha nem, akkor nem 
A vége engem megint kiborított, mégis miért szereti olyan nagyon James a függővégeket? Csoda, hogy nem a mondat közepén zárta le. Annyira kíváncsi vagyok mi lesz a Halálkúrában.... alig várom, hogy megvásárolhassam.
Minden esetre nagyon ajánlom ezt a részt.


Értékelés:
-Borító: 5/5
- Új szereplők: 5/4
- Történet: 5/5Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést. Holnap hozom a következőt, addig is,Sziasztok

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés