Stephanie Perkins - Lola és a szomszéd srác

11:24:00

Sziasztok, Szinti vagyok! Ma a Loláról és az ő szomszéd srácáról fogok beszélni.

,,Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divat követésének. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker pasiját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes Bell ikrek: Calliope és Cricket. 
Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –, ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt."
Stephanitól az első könyvem az az Anna és a francia csók volt, ami teljesen megbabonázott, ezért kutatni kezdtem más könyveiért, és rátaláltam, erre. Az eleje picit fura volt, de ha belelendülsz nem bírod abba hagyni, borzasztó érdekes. Eleve az, hogy a szülei melegek, köztudottan, imádom a meleg fiúkat, mert mindig annyira bohókásak és édesek, nos ezekből most sem volt hiány. A másik pedig Lola és az öltözködési módja, húha, nem semmi, annyira boldog lennék ha egy nagyon kis tudása belém szállna, hiszen ő maga tervezi és készíti el a ruháit, ami nagy tehetségre vall. 
Rocker pasi... nos az elején teljesen bele voltam habarodva, egyértelmű okok miatt valami állati sexyn képzeltem el . De az idő és a lapok fogytával rá kellett döbbennem, hogy Max egy barom, de persze ez emberfüggő. 
Essen szó a szomszéd srácról is, magyarán Cricketről, az elején azt hittem lány, ez azért van, mert úgy tudtam, hogy a Cricket lány név, na de ez mellékes. Cricket egy igazán szimpatikus és persze minden lány ilyen szomszéd srácról álmodik. Sokszor voltam dühös rá, de nem többszőr mint Lolára, komolyan minden egyes könyvben muszáj hisztizzenek a szereplők, ahelyett, hogy csinálnának is valamit. 
Maxnek van egy bandája, ami elég kezdetleges, de elvekben jól játszanak, ó és Maxről még annyit, hogy fűvezik. 
Lolának van egy kibírhatatlan és bajkeverő anyja, akit kipenderítenek újra a lakásából, ezért Loláékhoz kell költöznie, ami nem kis feszültséget szül. Nem sok ember van akit ne kedveltem volna, mert a végére mindenki kimutatta,hogy tud kedves is lenni, ami jó, bár bosszantó is, szeretem ha van pár gonosz akit lehet utálni és ócsárolni. 
Cricket és Lola egyre többet lesz együtt és amellett, hogy újra legjobb barátok lesznek, egymásba bolondulnak, úúú, de meglepő. 
Ebben a történetben is helyet kap Étienne és Anna, Anna is abban a moziban dolgozik ahol Lola, az eltöltött idő alatt, pedig jó barátokká válnak.
Főszereplőnknek van egy nagyon kedves, emellett odaadó barátnője Lindsey, aki mindig támogatja barátnőjét.
Hamarosan lesz egy bál a suliba ahova Lola egy káprázatos ruhát képzelt el. Max átkapcsol hisztis kislánnyá mikor meghallja a lány terveit, és arra hivatkozik, hogy ő, Max már túl idős az ilyesmikhez mekkora tuskó. Muszáj beszélnem Aztáról, akinek a teljes neve: Azta Leborult Szivarvégit. Egy szuper aranyos kutyáról beszélünk akit nem lehet nem szeretni, a kutyák a kedvenc állataim ezért Aztát kiváltképpen kedvelem.
Hú, de szeretnék én is egy Cricketett, aki kopogtat az éjszaka közepén az ablakon csak azért, hogy beszélgethessünk, ah, de úgysem kapom meg.
A könyvet olyanoknak ajánlom akik jóban vannak a tini regényekkel, mert ez egyértelműen az.


Cricket: Nagyon idegesítő tud lenni, de kedves srác, és jóképű is úgyhogy megbocsátjuk neki a hülyeségeit.

Calliope: Szzz.... nem is tudom, mit mondhatnék róla, még mindig nehezen tudom eldönteni, hogy kedvelem-e vagy sem. Egy borzasztó nagy hisztéria, és állandóan ki akarja sajátítani a testvérét, de a végére valamilyen szinten megjavul. Írjátok meg, ti kedvelitek-e?

Lindsey:  Mi más lehetne a véleményem ha nem az, hogy mindenkinek szüksége van egy hasonló barátnőre. Ő sincs különösebben oda Maxért, ami természetes annak aki olvasta a könyvet.

Lola: Ő a kedvenc szereplőm szóval leginkább csak jót tudok róla mondani, de azért van pár megjegyzésem, mint például, az első pasi választása, meg van pár olyan tette, amit én többszőr is átgondoltam volna, de mindegy.

Max: Nem kedvelem őt. Erőszakos, füves, féltékeny barom, aki kisajátítja Lolát amikor csak esélye van rá. Teszi a jót, de nem az, főleg a végén.

Értékelés: 
- Borító: 5/1 borzalmas.
- Szereplők: 5/4
- Történet: 5/5
- Kedvenc szereplő: Lola
- Legutáltabb szereplő: Max
- Kedvenc jelenet: Mikor Lola elmegy Cricket sulijához.


Idézetek:

,,-Az a… kép az ajtódon meglepett. 
– NEM. Nem. Nekem a kevésbé vérszomjas ragadozókkal mutatkozó és kevésbé fölfegyverzett nők tetszenek. – Egy pillanatra elhallgat, mosolyog. – A pucérsággal semmi bajom. Inkább golden retriever meg egy távcső kéne annak a nőnek. Akkor talán megfelelne."

,,- Tudom, hogy nem vagy tökéletes. De az embert éppen a tökéletlenségei teszik valaki más szemében tökéletessé."


Amúgy van egy Taylor Swift szám a ,,You Belon With Me" eléggé hasonlít ehhez a történethez.Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést, hamarosan jövök az újjal, addig is Sziasztok!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés