Vivien Holloway - Mesterkulcs

7:42:00

Sziasztok, mai áldozatnak Vivien Holloway könyvét, a Mesterkulcsot hoztam el nektek.

Forrás: Moly.hu


„Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekedett, mint a fiúk többsége és mindent tudott a fegyverekről. 

Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

A Winie Langton történetek első része!''


Egyetlen problémám van a könyvvel, mégpedig a hossza, túl hamar a végére értem, ennek a frenetikus könyvnek. Főhősnőnk, igazi harcos, amit nem is csodálok, hiszen nem egy egyszerű hölgyemény, hanem egy tolvaj. Winie nagyon, nagyon szimpatikus nekem, főképpen a bátorsága miatt, az ilyen női szereplőket szeretem, akik ki tudnak állni magukért. Persze nem csak Winie miatt volt, borzalmasan izgalmas és érdekes a könyv, de nagyban hozzájárult. 
Ha jól tudom, akkor ez az első steampunk regény, amit elolvastam, nem is értem miért nem olvastam még ilyen kategóriában korábban. Vivien megvett ezzel a TÚL rövid regénnyel kilóra, és már alig várom, hogy megkaparinthassam a következő részét, a sorozatnak. 
Will az eddig olvasottak alapján, egy tipikus könyves pasi, magyarán, arrogáns, egoista, had ne soroljam, de persze ennek ellenére az egyik kedvenc szereplőmmé vált ez alatt a nyolcvan oldal alatt. 
Egy kis érdekesség, Audreyt valamiért, az írónőnek képzeltem el. Majdnem az összes szereplővel szimpatizáltam, kivéve Will apját, na őt elküldeném az Azkabanba, megrohadni. Winie és én sok mindenben hasonlítunk, például, ha valaki alábecsülné a jobbhorgunkat, szívesen megmutatjuk, mekkorát téved szóval vigyázzatok magatokra. Egyszerűen imádom Winie harci lépéseit, és a gondolkodási módját is. 

A leírásból tudjuk, hogy a 2900.-as években játszódik a történet, és az elején meglepődtem azon, hogy szinte semmit sem fejlődött a technológia, de aztán tovább olvastam és rájöttem, hogy ez valószínűleg azért van, mert alig száz év telt el, az ötödik nagy világégés után. Szinte semmilyen szabály nem köti az embereket, ezért mindenki azt csinál amit akar, ami ha jól belegondolunk nem valami jó dolog. A 2900.-as években, tisztességes munkának számít a lopás, Winie családja pedig már a jó ég tudja mióta, űzik ezt a szakmát. A lány és fiú gyerekeket, az azonos nemű szülőjük, tanítja meg a lopás művészetére. Audrey után a Langton szülők, fiú gyermekre vártak, viszont nagy meglepetésükre, lányuk született. Mikor megkérdezték tőlük, a gyermek nevét, nagy kreatívan, rávágták, hogy Edwina. De persze senki sem hívja így a lányt, az anyján kívül, az is akkor, ha idegesíteni akarja Winiet.  Kiderül, hogy a Mesterkulcs, felbukkant a városban, és nem is akárkinél, hanem Will Conrey-nál található. A Conrey család egy bál féleséget tart, ahova Audrey, is elmegy, abban a hitben, hogy elcsábítja Willt, majd megszerzi tőle a Mesterkulcsot. Winienek el kell kísérnie őt, főszereplőnk egy cseppet sem örül ennek, de meg kell tennie. Az anyja kapva kap az alkalmon és felöltözteti, a világ legszűkebb ruhájába, és már adni a cipőt is, de Winie apja nemet mond, azzal az indokkal, hogy abban a cipőben, nem tudna elszaladni, ha arra kerül a sor. Szerintetek Winie megszerzi a ,,kulcsot''?
Forrás: Facebook/ Vivien Holloway

Úgy gondolom, hogy mindenképpen megér egy próbát, még akkor is, ha ez nem, a ti stílusotok, olvassatok bele, és írjátok le nekem a véleményeteket kommentben.

Értékelés:
- Kedvenc szereplő: Winie
- Legutáltabb szereplő: Will apja
- Kedvenc jelenet: Winie megajándékozza Willt pár színnel, az arcán.
- Írói stílus: 5/5*
- Borító: 5/5
- Szereplők: 5/4
Idézetek:

,,Mikor egy mítosz hirtelen kézzelfoghatóvá válik, elgondolkozol rajta, hogy biztosan jó lesz-e neked, ha megérinted.''
,, A jó tolvaj barátja a csend – ez volt apa hármas számú szabálya.''
,, Rám ne terítsd a kabátodat, rám ne terítsd! 


Rám terítette a kabátját. El kellett nyomnom egy kelletlen sóhajt, és a vágyat, hogy lerázzam magamról. Semmi sem dühített fel jobban, mint mikor úgy bántak velem… nos, mint egy nővel. Apám nem így nevelt.''

,, Ne tévessze meg a foglalkozásom, William! A tolvajoknál jobban senki sem tudja, mi az a becsület.''
Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést, hamarosan hozom a következőt, addig is, Sziasztok!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés