Kirsty Moseley - A fiú aki bemászott az ablakomon

12:25:00

Sziasztok, ma beszéljünk egy fiúról aki bemászott az ablakon.
Forrás: Moly.hu
Tudja meg az egész világ, hogy ez egy frenetikusan, bombasztikus könyv. Elképesztő a felépítése, annyira jól van megoldva az egész, Kirsty nagyot alkotott. 

Ez az a könyv amiről azt tudom mondani, hogy kéne film is belőle, mert mindenkinek át kell élnie a történet okozta érzéseket. A történet két szemszögből lett leírva, ha valaki még nem találta volna ki, akkor a két mesélő, az Liam, és Amber, akik közt nincs semmi.Olvasás közben egy nagyon komoly témába csöppenünk, ami a családon belüli erőszak, nos ez mindig is egy kényes téma volt, és lesz is, mert bizony ez létező probléma, amire nehéz megoldást találni. A történet egy visszaemlékezéssel kezdődik, amiben, gyerekek játszanak, az édesanyjuk pedig a vacsorát készíti. Az apa megérkezik, eddig no para, de amikor Amber kiönti a vizet, na akkor kezdődik el az esemény.Számomra ez az egész egy érzelmi megpróbáltatás volt, mert nem tudom elviselni az erőszakot, bármilyen formában jelenik is meg. Az az ember, aki így viselkedik a gyerekeivel és feleségével, nem férfi, hanem egy gusztustalan dög, akinek minden másodpercben a haláláért imádkozol.

Még jó, hogy nem csak rossz dolgokról olvashattunk, így legalább nem hagytam abba az elején, mert akik ismernek tudják, hogy inkább a boldogabb filmeket/könyveket szeretem, írtózkodom az ilyesfajta szomorú, és erőszakos alkotásoktól, ezért sem olvastam el az írónő többi könyvét.
Térjünk a boldogabb részletekhez, például, Liamhez. Nos, ő a tipikus IMÁDLAK pasi, akiért minden lány oda meg vissza van, majdnem minden lány, hiszen Amber nem, ő még csak nem is kedveli, de nem ám, most képzeljétek el, hogy annyira forgatom a szemeimet, hogy mindjárt kiesnek a helyükről. Ahogy a történet folytatódik, úgy változik meg, az összes karakter, ki jobb, ki rosszabb lesz.
A kedvenc karakterem az Jack, mindig is ilyen nagytestvérre vágytam, állandóan cukkolja főszereplőnket, de ha kellene az életét adná érte, szóval ő a tökéletes testvér, az én álom világomban. 
Mikor kicsit elfelejtjük a múltat, akkor a könyv elkezd a humor/romantika felé menetelni, és ebből igazán vicces esetek jöhetnek létre. 

A szereplők élik a normális gimisek életét, suliba járnak, tanulnak, barátkoznak és még csinálnak ezt-azt, amit inkább nem említenék meg. De persze, nem marad meg sokáig a csend és nyugalom, mert újabb és újabb bonyodalmakkal kell megküzdeniük szereplőinknek, és nem mindig ők jönnek ki jól a ,,harcból''. Leginkább azért preferálom annyira ezt a könyvet, mert sokkal inkább megmutatja a valóságot, mint az eddig olvasottaim.
Amber egy érdekes szereplő, azt kell mondjam, hogy még nem találkoztam olyan női karakterrel, aki ennyi fájdalmat hagyott hátra, és mégis képes boldog lenni. Nála is fenn áll a veszélye annak, hogy nem kedveled, mert különbözőek vagyunk, ezáltal a véleményünk sem ugyanaz. Akiről sokan nem nyilatkoznak, az Jack, és képtelen vagyok felfogni, hogy miért, oké kicsit durva a jelleme, de ne már, csak védelmezi a családját, nem mennék bele, mert képes vagyok oldalakon keresztül, arról beszélni, hogy Jack egyszerűen tökéletes.
Amber és Liam, szeretlek, de mégsem kapcsolata, annyira klisé amennyire csak lehetséges, de őszintén, mindenki szereti az ilyen párokat, nem-de?
Mint minden romantikus regényben, sajnos itt is vannak olyan részek, ahol az írónő kissé túlzásba esik, viszont Kirsty megbocsátható és szinte észrevehetőtlen hibákat vétett.
Muszáj szót ejtenem a borítóról is, ami szerintem elég kreatívre sikerült, néha csak, leülök és nézem, ami persze, egyáltalán nem beteges.
A szereplőkre, a történetre, az elbeszélésre, és persze a humorra, azt mondhatom, hogy frenetikus. Annyira jó volt először olvasni, bármit megadnék azért, hogy újra elolvashassam először, ennek van értelme? 
Ha akarsz egy jót sírni, nevetni, és szükséged lenne egy kis kikapcsolódásra, akkor olvasd el, mert megéri.
Összességében, ,,A fiú aki bemászott az ablakomon''-t mindenkinek el kellene olvasnia, mert egy élmény, de az is benne lehet a pakliban, hogy úgy érzed túl nyálas a te ízlésednek, de akkor is beleolvashatsz, ki tudja? Talán megtetszik.

Értékelés: 

- Borító: 5/5
- Történet: 5/5
- Szereplők: 5/4
- Humor: 5/5
- Kedvenc jelenet: Mikor a fiú bemászott az ablakon.
- Kedvenc szereplő: Jack, Amber, és Liam.
- Irritáló személyek: Az ,,apa''

(Ezt a képet nemrég küldte Tija, de olyannyira hasonlít a képzeletemben élő jackre hogy meg kell mutatnom)


Tudod, a szeretet és az utálat között egy nagyon vékony határvonal húzódik.

Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést. hamarosan hozom a következőt, addig is Sziasztok!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés