Könyvek és filmek összehasonlítása

7:22:00

Minden könyvmoly ismeri azt az érzést mikor a kedvenc könyvéből filmet készítenek. Először örül neki, hiszen láthatja a képernyőkön az író remekművét, aztán belegondol, és elkezd rettegni, hogy mi lesz ha, nem tudják úgy megcsinálni hogy kell. És mikor eljön az ideje, annak, hogy megnézze a filmet, félve ül be moziba, és szinte reszketve üli végig a reklámokat. Ma három ilyen élményemről fogok nektek írni.1. James Dashner - Útvesztő

Hatalmas csalódás volt a film, de komolyan, minden ami jó volt a történetben, kivették belőle, és maradt egy egyszerű és unalmas előadás. A könyv letaglózott, megmagyarázhatatlanul szerettem minden egyes részletét, de tényleg, James egy igazi művész, aki úgy bánik a szavakkal, ahogy más disztópia író nem tudna. Erre jön egy rendező, és elront mindent. 
Magukkal a szereplőkkel sem voltam megelégedve, kivéve a Thomast és Minhót alakító színésszel. A magyar hang vállalhatatlan, konkrétan sértette a fülemet, olyannyira nem illettek a szereplők kinézetéhez és személyiségéhez.
Ha kíváncsi lennél az Útvesztőre, mindenképpen a könyve olvasd el, mert az igazi minőségi munka, a film pedig csak egy összedobott semmi. Ezek után gondolhatjátok, hogy a második rész adaptációját messziről elkerülöm.

Filminvazio.com


2. Rick Yancey - Az ötödik hullám

A könyv itt is messziről veri az adaptációt, de a film elfogadható volt. A legtöbb jelenetet megtartották, még ha alakítottak is rajta kicsit. Ők sokkal tiszteségessebben jártak el, mint az Útvesztőn dolgozó személyek. Itt is a szereplőkkel van problémám, mert háth nem épp így képzeltem el őket, de így is megfelelő. A magyar hang meglepően jól sikerült, ez már eleve egy plusz pont. A Cassiét alakító Chloë Grace Moretz igazán tehetséges, és nagy beleéléssel játszotta el a karakterét, és ez a legtöbb színészre elmondható, aki a filmmel dolgozott.
Már borzasztóan izgatott vagyok a második résszel kapcsolatban, a könyvet már megrendeltem, de a filmről nincs információm, már pedig biztos meg fogom nézni.

Mafab.hu


3. John Green - Csillagainkban a hiba


A sok világ megmentésről szóló történetek mellé, kell egy olyan sztori is, amin megszakadhat az ember szíve.
A film és a könyv szinte egy és ugyanaz, de ugye egy - két órás filmbe mégsem fér bele, több mint 200 oldal, ezért nyilván kivágtak pár nem annyira fontos jelenetet. Úgy voltam vele, hog egy újabb kudarcba fulladt próbálkozást fogok látni, de kellmeset csalódtam.
Eddig ez az a történet aminek a képernyői teljesítményével, teljesen meg vagyok elégedve.
Természetesen itt is azt ajánlom, hogy először a könyvet olvassátok el, de ha a filmmel kezditek az sem baj, mert az élmény hasonló.

MoziStar


Hasonlítsatok ti is össze egy könyves élményeteket egy filmessel.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés