Blogolási tippek kezdőknek

14:23:00

 Nem vagyok annyira profi és tapasztalt mint sok más blogger, de ahogy észreveszem, egyre jobban beindul a blog, szóval valamit biztos jól csinálok. Éppen ezért, döntöttem úgy, hogy elkészítek egy bejegyzést, amiben pár tippemet osztom meg veletek a bloggerkedéssel kapcsolatban.Dizájn

Aki azt mondja, hogy a blog külseje nem számít, az hazudik. Ha egy szép, összetett, letisztult dizájnnal várod a látogatóidat, az hatalmas löketett fog adni nekik arra, hogy többször megforduljanak nálad. Már több száz ingyenes instant dizájnt le lehet tölteni, de ha kreatívabb akarsz lenni, akkor te is megcsinálhatod magadnak.

Az írás

Kezdjük azzal, hogy a helyesírás igenis fontos, még ha úgy is gondolod, hogy a tartalom miatt érkeztek az emberek, ami igaz is, de a helyesírási hiba, ráadásul a szembetűnő helyesírási hiba, borzasztó zavaró tud lenni. Ha bloggert használsz, akkor van egy módja amivel ellenőrizheted magad: A poszt írásának oldalán a felső sáv jobb oldalán vagy egy ''ABC pipa'' gomb, ha arra rákattintasz, sárgával beszínezni a hibáidat. Az összetett szavakat nem szereti, mindig külön akarja íratni, szerintem azt ellenőrizzétek, mielőtt kijavítjátok.
Illetve, ne térjetek el folyamatosan a témátoktól, mert senki sem szereti az értelmetlenségekkel pazarolni az idejét, itt egy példa rá: ''Erről jut eszembe, a múltkor odaégett a húsleves, igaz ennek semmi köze a könyvkritikához, de gondoltam megemlítem, mert oan naon izgi''.

Kommentekre való reakció

Ha egy látogató leírja a véleményét a témádról, még ha különbözik is a véleményetek, ne próbáld erőszakkal meggyőzni őt a te igazadról, egyszerűen válaszolj neki, beszélgess vele, vitassátok meg, az érveiteket.

Aktív social media élet

Nem muszáj, hogy ezerfajta oldalatok legyen, elég egy is, amit rendszeresen frissítetek, nekem ilyen a facebook.

Kérj segítséget, és fogadd is meg

Míg zöldfülű voltam, sok bloggert kértem meg, hogy adjon tanácsot a fejlődésem érdekében, az ő tanácsaik sokat segítettek abban, hogy ott tartsak ahol most tartok.

Ne írj tömeg cikket

Kivéve, ha magadra tudod szabni, beletudod tenni az egyéniséget, akkor nyugodtan írj amiről csak akarsz.

Népszerűsítsd magad

Ezer meg egy facebookos blogger csoport van, ahol reklámozhatod magad, a látogatóid 99%-a a csoportokban talál rád.

Ne spammelj

Nem kell, hogy az említett csoportokban, napi negyvenszer ossz meg egy dolgot, hagyj szünetet, különben túlbuzgónak tűnsz majd.

Bátorítsd az embereket

A bejegyzéseid végén kérdezd meg a véleményüket, és kérd meg őket, hogy ha tetszett a bejegyzés nekik, akkor iratkozzanak fel.

Modulok

A dizájnhoz hozzátartozik az, hogy modulokat kell kiválasztanod, ezek nagyon fontosak, mert ha jól szerkeszted őket meg, sokkal jobban tudnak majd tájékozódni az oldaladra tévedők. Azt ajánlom, hogy készíts egy felső menü sort, ahova belinkeled az oldalaidat esetleg csoportokba szedheted a bejegyzéseidet, és ott megjelenítheted, így átláthatóbb lesz. Ami még fontos, az az, hogy legyen kint az ''Oldalmegjelenítések száma'' és a ''Rendszeres olvasók" modul is, de a "Címkék", sem ártanak.

NE használjatok jogvédett képeket
Helyette ott vannak a weboldalak ahol felhívják a figyelmed, hogy ingyenesek a képeik, akkor ott van még a giphy, és az instagram kép beágyazás.

Ne érezd azt, hogy nem vagy elég jó

Kezdő bloggerként mindenki kétségbe esik ha nem olvassák annyian mint a Pistikét, de higgyétek el, hogy neki is sok munkájába telt az, hogy kialakítson egy közösséget. Ahelyett, hogy depiztek azon, hogy nem vagytok elég jók a blogoláshoz, inkább ti is vessétek bele magatokat a munkába, ha kitartóak vagytok, megkapjátok az elismerést, az olvasóktól. De ti lesztek a legbüszkébbek, mert tudjátok hol kezdtétek és hogy mennyit tettetek azért, hogy itt legyetek ebben a pillanatban 


Olvasóként milyen tanácsokat adnátok nekem a blogolással kapcsolatban? Ha pedig blogger vagy, ugyanúgy várom a válaszod!

Ha tetszett a bejegyzés iratkozz fel nehogy lemaradj a további szösszeneteimről!

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Szia!
  Én még azt se nagyon szeretem egy blogban, ha nincs feliratkozó modul (bár ez már inkább részlet kérdés). Illetve én azt is utálom, mikor egy blogban a blogarchívumban kell kutakodnom vagy negyed óráig, hogy megtaláljak valamit. Jobban szeretem ha valahol cím szerint fel vannak sorolva a cikkek, vagy címkéket használ az illető. De amúgy teljesen egyetértek veled.
  Puszi: Rowena

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ezek eszembe sem jutottak, pedig nagyon fontosak, beleírom a bejegyzésbe is :)
   Örülök, hogy egyetértünk!

   Törlés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés