''Dear White People'' - Előzetes és néhány gondolat

6:17:00

 Tudjátok mit imádok még a sorozatoknál is jobban? Az egyenjogúságért való küzdelmet, és most nem csak a feminizmusról van szó, hanem a rasszizmusról, amit ha nem is tudunk abszolút megállítani, akkor minimum megpróbálhatjuk visszafogni. A ''Dear White People'' ezt a témát fogja boncolgatni, és elég magasak az elvárásaim.

Forrás: ''Dear White People'' trailer
 A Netflix mostanában minden új, eget rengető és vulgarizált dologba belevágja a fejszéjét, mint a ''13 Reasons Why?'' vagy most a ''Dear White People''. Mindkét sorozat felhívja a figyelmet olyan problémákra amiket lekicsinyítünk vagy nem is törődünk vele. Ezekről beszélnünk kéne, ahhoz, hogy megoldódjanak a társadalmi problémáink. 
 Az előzetesek alapján egy nyers, de mégis szórakoztató, humoros sorozattal állunk szemben, így lehet a legjobban az emberekre hatni, mert ezáltal nem érzik azt, hogy kényszerítve vannak bármire is. A főszereplő lányt fűti az egyenjogúság forrósága, ahogy nézem tényleg próbál változtatni a megszokott identitáson. 
 Sokakban felkeltette azt a gyanút az előzetes, hogy az egész történet csak a fehér emberek lejáratása, illetve, hogy még nagyobb lesz a rasszizmus ezek után, csak éppen a fehér emberek ellen. Egyelőre erről nem igazán tudok mit mondani, maximum annyit, hogy ez a lány nem az összes fehér emberhez szól mikor azt mondja ''Dear White People'', hanem azokhoz akik undorító módon szekálják a más rasszhoz tartozóakat, akik ''feketének'' öltöznek, akik gúnyolódnak. Szerintem épp ideje volt a sorozat elkészülésének, látni kell az emberiségnek, a másik oldal véleményét is erről az egészről. Miután belenéztem a sorozatba, készítek egy hosszú bejegyzést róla. 
 Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből az egészből, és remélem, hogy sokan elgondolkoznak majd a sorozat által kreált témákon. 

 A Netflix április 28.-án tette ki a részeket, ma már neki lehet kezdeni az első évadnak.

Előzetesek:
 Nektek milyen gondolataitok vannak erről a sorozatról? 

 Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzatok fel a blogra, nehogy lemaradjatok a továbbiakról.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés