Szent Johanna Gimi | Más szempontból

6:58:00

 Két éve olvastam el először a Szent Johanna Gimit, imádtam, az egekig magasztaltam Leiner Laurát érte. Nemrég újra kézbe vettem az első részt, kíváncsi voltam még mindig megtud-e győzni ez az egész, és  a válasz meglepett.

s
 Ne értsük félre egymást, a Szent Johanna mindig nagy helyet fog foglalni a szívemben. Hiszen még is csak ez volt az első igazi könyvem. És emiatt kezdtem intenzíven olvasni is, de így újra olvasás után van egy- két ellenvetésem. 
 Ami már az elején majdhogy kiütötte a szemem, az Reni mániákussága. Annyira el van tévedve ez a lány. Ez a folyamatos ''ciki''  ''menő'' összehasonlításai kiborítottak.

''Virág olyan nagyon ciki, nem vele kéne barátkoznom, hanem inkább Kingával aki egy világi seggfej, de akkor is olyan menő. Arnold is olyan ciki, bezzeg Ricsi, ő olyan menő.''

Egy jó tanács, ne úgy akarj barátokat szerezni, hogy felcímkézed őket, és ne azért akarj valakivel jóban lenni mert mindenki körül ugrálja, hanem a személyisége miatt.

 És az egész Cortez dolog. 

Nekem ne mondja senki, hogy meglátsz valakit, és hirtelen szerelmes leszel, mert na-a az nem lehetséges. Esetleg vonzódásról, tetszésről beszélhetünk, de nem szerelemről. Reni az égvilágon semmit sem tudott Cortezről, csakhogy olyan nagyon menő, és ez elég is volt neki ahhoz hogy elaléljon tőle. 
Egy valami viszont van amit eddig nem vettem észre, és pozitív. Cortez pontosan úgy viselkedik mint egy szerelmes gyerek. A nagy menő álarca mögött ott van egy fiú akinek nagyon megtetszett egy lány, és képtelen kimutatni, ezért folyamatosan piszkálja, de amellett próbál kedveskedni is neki, kisebb- nagyobb sikerekkel. Ez pedig megmelengette a kis szívemet, jól esik látni, hogy akármekkora bunkó is szokott lenni a csávó, attól függetlenül igenis tud ''emberi'' lenni.

Ami viszont a legjobban zavar az egészben, az természetesen Renihez vezethető vissza. Azt hiszi, hogy okosnak lenni rossz dolog. Folyamatosan azért aggódik nehogy strébernek nézzék, nehogy valaki észrevegye, hogy a feje nem kong az ürességtől. Ami abszolút szánalmas, és gyerekes. Persze, megértem nehéz beilleszkedni egy új közösségbe, főleg ha visszahúzódóbb vagy, ezért próbálsz jófejnek tűnni, de őszintén szólva senki nem tartja jófejnek az ilyen embereket. 
Nem kell ennyire erőlködni, mert így nem fog sikerülni. Csak magadat add, és igenis mutasd meg, hogy okos vagy, sőt zseniális, mert mindenki  jobban szeret értelmes emberek társaságában lenni.

A válaszom nem, már nem tud meggyőzni ugyanúgy Reni története, de még mindig nagyon szeretem a hangulatát a könyveknek, nosztalgiából kiolvasom a többi részt is nem sokára.
Szeretném ajánlani mindenkinek a Szent Johanna Gimit, mert nagyszerű szórakozás minden hibája ellenére.


Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzatok fel a blogra, nehogy lemaradjatok a továbbiakról!You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Szia!
  Nagyon egyetértek veled, nekem is nagy kedvenc, imádom a humorát és a hangulatát, viszont nekem is egyre több ellenvetésem van a könyvel kapcsolatban ha ezt így lehet mondani.
  Engem Laura könyveiben főleg az zavar hogy nekem nagyon hasonlóak a szereplők, hasonló szavakat használnak és a könyveiben kb bűn pop-ot hallgatni.
  Ennek ellenére olvastam/olvasom majdnem az összes megjelent könyvét, mert amúgy abszolút élvezhetőek csak néhány dolog így aaaa!
  Jó kis bejegyzés lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Laura egy nagyon tehetséges írónő az egyszer biztos, viszont ő is ejt hibákat ahogyan mindenki. Igen ezt a pop dolgot én is észrevettem, és zavar is, sosem értettem miért kell bármilyen zenei stílust lenézni.
   Én is elolvastam az eddigi összes megjelent könyvét és fogom is a jövőben, mert akármennyi ellenvetésem is van egy- két kijelentése után, még mindig úgy gondolom, hogy az egyik legjobb mai író.
   Örülök, hogy tetszett a bejegyzés, és köszönöm a kommented!

   Törlés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés