Feleségek Luxuskivitelben | Kritika

13:13:00

 Akárhova nézek, mindenhol csak ezt a sorozatot látom . Leginkább negatív kritikát, ez pedig, ahogy mindenkit felspannolt, kíváncsivá tett, hogy mit lehet ennyire utálni rajta. Az első 4 rész után elég komplex véleményem van:

Vasvári Vivien, Smaltig Dalma, Farkas Rita, Csősz Boglárka,
Köllő Babett, Rubint Réka
 Az alapsztori annyi, hogy 6 nagyon gazdag nő vásárol, szalonokba jár, csinosítgatja magát, és persze dolgozik. Szinte az összes kritikából kihagyták azt, hogy ezek a nők, akármennyire is ellenszenvesek, dolgoznak, azért a mennyiségű pénzért amit elköltenek, meg is dolgoznak. Babett színésznő, Boginak saját kozmetikai cége van, Vivien atletizál, Ritának étel hálózata van, azt pedig mind jól tudjuk, hogy Rubint Réka pedig Magyarország egyik leghíresebb személyi edzője és fitnesz guruja. Igaz, a férjeiknek is nagy szerepük van ahhoz, hogy úgy élhetnek ahogyan élnek, de ez teljesen rendben van így. Míg mindkét fél belead a családi kasszába, addig nem mondhatjuk, hogy eltartatja magát a nő vagy más esetben a férfi.

 Természetesen, én sem tudtam elmenni amellett, hogy ez a show mennyire rossz példát állít a gyerekek elé. Nem azt kéne a 21. században a tévében látniuk a kislányoknak, kisfiúknak, hogy hogyan költekeznek a dúsgazdag magyar nők. 
 A sorozat szólhatott volna arról, hogyan is jutottak el oda ahol most vannak, arról hogy hogyan is építették fel a kis királyságukat, milyen nehézségeket állított eléjük az élet. Magyarul egy sorozat ami eltökélt, maximalista, okos nőkről szól, mintsem hisztiről, és egymásnak keresztbe tevő emberekről. 
 Illetve nagyon sztereotípikus az egész. A legtöbb mai nő egyáltalán nem olyan ahogyan ezt bemutatták a luxus hölgyek. Az pedig számomra teljesen elfogadhatatlan, ahogyan Vivien viselkedik Fecóval/Fecsóval, a tisztelet mindkét fél részéről, bármilyen kapcsolatban a legfontosabb. Az pedig minden volt csak nem tisztelet teljes, ahogy beszélt vele az eljegyzési partin, amit szegény férfi rendezett neki.
 De ha a népnek ez kell, akkor ez kell.

Jó sok a szolga. Szolgák ezek, csak nálunk személyzet. Azért mert személyzetnek hívjuk, még szolgák. 
(By :Vivien)

 Mint ahogy a nézők nagy százalékának, nekem is Réka a legszimpatikusabb. Messziről süt róla mennyire boldog a házasságában, mennyire szereti a gyerekeit, a munkáját, és hogy mennyire keményen is dolgozik nap mint nap. Őt viszont a 4. rész első fele után, nem láthatjuk a műsorban, mivel, kiszállt, szerintem érthető okok miatt. De Ritát is Bogit is valamilyen szinten megkedveltem. Bogi céltudatos természete az ami megnyert, Rita pedig Réka után a legkevésbé pletykás és idegesítő, talán emiatt pártolok inkább melléjük. 

 Akárhogy nézem akármennyire is utálkozik mindenki a sorozat miatt, mégis elég magas a nézettsége van, tehát van rá keresett, és hogy miért? A válasz egyszerű, az emberek szeretik a szaftos pletykákat, a cicaharcokat, mások életébe betekinteni. Akárki akármit mond, mindenki szereti a botrányokat, és aztán hetekig beszélni róluk. A bevallom én sem csak az anyag gyűjtés miatt néztem végig az eddigi epizódokat, hanem egyszerűen érdekelt vajon min fog ezúttal kiborulni a kis Vivien, mikor fogja végre Babett arcon csapni a hülye beszólásai miatt, és hogy mi fog történni ezzel a barátságnak álcázott, egymást hátba szúró bagázzsal.
  Nyilván ez az egész abszolút megrendezett, mint ahogyan az összes többi tv műsor, ezért sem kell halálosan komolyan venni, és utálkozni a szereplőkön. Mondjuk az is igaz, hogy Rékán kívül mindannyian kaphatnának egy- egy jól megérdemelt pofont, a folytonos szar kavarás miatt. 

 Annak viszont örülök, hogy megpróbálják mutatni azt, hogy Babett, aki ugye már nem fiatal éveit járja, újra akarja kezdeni a karrierjét, ez pedig azt mutatja, hogy soha nem késő változtatni, és olyanná válni amilyenek akarunk lenne.

A részek nézése közben, volt azért egy- két pillanat amikor azt hittem majd kiég az agyam a sok baromságtól amit megjelenítettek, erre számítsatok ti is.


Promó:

Csak egy kicsit szexista.

Radics Peti verzió:

Kommentbe várom a véleményeteket a Feleségek Luxuskivitelről! Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzatok fel a blogra, nehogy lemaradjatok a továbbiakról!

You Might Also Like

6 megjegyzés

 1. Eddig csak pár aranyköpést olvastam a műsorból és a Radics Peti féle paródiát is megnéztem. Azt hiszem, ennyi bőven elég ebből a műsorból.
  Az eddigi tudásom alapján teljesen egyetértek veled :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kedvenc idézetem Vivientől. ''Ezek szolgák, csak nálunk hívják személyzetnek''.... Az eszem megáll

   Törlés
 2. Szia! Már egy ideje olvasom a blogod, és mindig megtalálom a kedvenc dolgaimat itt és még ami érdekel engem :) Be is követtelek, és már várom a további cikkeid, ha gondolod less be hozzám is. Puszi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Örülök, hogy tetszik a blog, további kommentjeidet is szívesen várom :)

   Törlés
 3. "ezek a nők, akármennyire is ellenszenvesek, dolgoznak, azért a mennyiségű pénzért amit elköltenek, meg is dolgoznak"
  Ne essünk túlzásba.
  Az, hogy Vivinek van valami babaruha cége, amit látványosan nem ő igazgat max a ruhákat rajzolgatja, az, hogy a másik csajnak szintén ez a melója, Bogi meg Babett annyira jó és elismert színésznők, hogy azt sem tudjuk miben játszottak. (OK Babett szerepelt a Valami amerika 2. részében 2-3 percig, meg a Kontrollban szintén 2-3 percig, azonos szerepben kurva és pornós). Réka is azért tart ott ahol, mert Schobert. Pont.
  Szóval ne akarjuk túlpozícionálni őket.
  Pont a rossz példa a lányoknak, mivel ők mind a férjük pénzén, munkáján, sikerén lehetnek valakik. Ami pont azt a képet rajzolja, hogy légy golddigger és akkor te is így élhetsz. Legyen gazdag férjed és nem lesz gondod. Tárgyiasítsd magad és akkor megkapod a részed, de légy egy férfi "tulajdona", stb.
  A sorozat maga megrendezett, műbalhé az egész, de az üzenete akkor is csapnivaló.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyértelmű, hogy megrendezett. Nem fogom védeni őket, egyszerűen úgy gondolom, hogy ők is tesznek azért valamennyit azért amijük van. Rubint Réka egy külön interjúban is elmondta, hogy ő már a férje előtt is ugyanúgy dolgozott, az más kérdés, hogy híres volt-e. Babett inkább színházakban játszik, nem tévében, Boginak, Vivinek és Dalmának pedig saját cége.
   Az is igaz, hogy benne van egy-két hölgy a golddiger pályában. Nyilván nem jó példa, sőt talán a legrosszabb, de ha egyszer a Viasat3 szerint ez kell a népnek, és az a helyzet, hogy nézik is, méghozzá nagyon sokan.

   Törlés

Follow by Email

Feliratkozás

Iratkozz fel Bloglovin'ra is!

Follow

Előfizetés